OBESPRAVLJENE MEDICINSKE SESTRE

Čitaj do kraja ne zaključuj na prvu !

PITANJE ZA VLADU RH

Što je trenutni prioritet u ovoj državi medicinske sestre ili „konobari“ ?

Ako su to recimo trenutno medicinske sestre kojih je bio i prije ove nastale situacije manjak, zbog čega se onda tim medicinskim sestrama koje krvavo rade, koje su odvojene od svojih obitelji, riskiraju svoje zdravlje, zdravlje svoje djece i obitelji smanjuje osobni dohodak, dok se recimo „konobarima“ ili nekima drugima sa minimalca 3250 kn povečava osobni dohodak na 4000 kn, a trenutno ne obavljaju nikakav posao.

Razmišljam „kako bi najbolje bilo  za državu“, da medicinske sestre naprave prekvalifikaciju u konobarice pa da ih onda po potrebi kad ih trebamo izvučemo iza šanka i pošaljemo u bolnicu da odrade posao medicinske sestre, ili da država prekvalificira ove konobare za medicinske tehničare pa da oni onda odrade posao medicinskog tehničara, jer su ionako trenutno plaćeni a nemaju mogučnost raditi svoj posao u struci, ovo bi do sada bio najbolji potez vlade RH.

Konobari su uzeti radi usporedbe slučajnim odabirom jer sam slušao vijesti na TV i njih su spomenuli. Svi moraju živjeti i prehranjivati svoje obitelji, nikome nije lako, samo me zanima kako to da vlada uvodi takve mjere i uvijek nahebu oni koji su najviše izloženi pogibelji tako je bilo i 91 sa hrvatskim braniteljima ali i sa medicinskim osobljem, uvijek pljunete u usta onima koji vas spašavaju od bolesti ili agresije u ratu, puna usta su vam pohvala samo dok ih trebate , a onda ih šutnete na margine života i prikazujete ih kao teret državnog proračuna.

Ako ova vlada radi za narod koji ga je izabrao i povjerio im državu na upravljanje, zašto onda prvo ne krenu u čišćenje svojih džepova, pa onda recimo džepova onih koji su se okoristili u privatizaciji i opljačkali državu, zbog čega se takvima ne blokiraju računi i oduzme novac za kojeg nemaju dokazano porijeklo kao i porijeklo sve stečene imovine. Zbog čega se onda taj novac ne bi mogao podjeliti sirotinji i onima koji jedva preživljavaju. Pravno postoje zakoni u državi za takve lopove koji su se okoristili u ratu i privatizaciji ali izgleda svima odgovara takvo stanje nepoduzimanja i mirovanja, možda zato što ih večina ima ruke u tom pekmezu, pa im onda nije u interesu rješiti se tih „ uspješnih poduzetnika“.

Zašto se jednom ne bi u povijesti ove države koplja lomila na leđima bogatih bankara i poduzetnika koji su postali bogati pod sumnjivim okolnostima ili zbog posjedovanja natprosječnih poduzetničkih sposobnosti. Idemo na resetiranje gospodarstva i krenimo ispočetka, oni će se sigurno znati opet izboriti zbog svojih natprosječnih sposobnosti u poduzetništvu kao i osjećaju kako da opet „pošteno“ zarade bogatsvo. Ono što je najvažnije njih nema toliko puno koliko ima sirotinje i onih koji jedva spajaju kraj sa krajem, ne bi li njihova žrtva bila logičan izbor, jer bi nastupila manja ljudska šteta u ekonomskom smislu nego li će nastupiti recimo propadanjem srednje klase, onih koji jedva spajaju kraj s krajem i sirotinje.

Znam  unaprijed vaš izbor, tko hebe sve nas, mi vam trebamo samo za vanredne situacije u slučaju rata ili bolesti, ostat ćemo i dalje samo marginalci do one prilike dok vam opet ne zatrebamo.

Ispričavam se konobarima i konobaricama što sam njih uzeo kao primjer, znam da ne mogu svi biti doktori, policajci, medicinske sestre, vojnici. Kao što sam naveo netko je morao poslužiti u usporedbi pa su izabrani zbog spomena na TV-u, ne zato da su manje vrijedni od nekoga drugoga ili da su manje važni u izgradnji naše države, u svakom slučaju ponekad rade neugodan, robovlasnički i  naporan posao, a ponekat sve troje zajedno jer su im „gosti“* upravo oni radi kojih ćemo mi ispaštati a njihovi „gosti“* ostati neokrznuti svim mjerama koje su nametnuli nama. 

*„gosti“ – misli se na vladu RH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.