BRANKO PENJAK

TIJESNA PROSTRANSTVA

Većina vas koji poznajete profesora Branka Penjaka znate da je rođen u selu Brina kod Livna, 24. srpnja 1941. godine. Biografiju koja je dostupna u javnosti možete pročitati na raznim mrežnim stranicama pa je nije potrebno ovdje ponavljati. Osim što je meni bitno i želim ovdje naglasiti da je Branko Penjak završio slavistički studij u Zagrebu. Radni vijek je ostvario radeći u Ravnim kotarima u područnim školama Škabrnje, potom u Višegradu, Livnu, Duvnu i Berlinu.

Ono što je za mene bitno kroz putopis profesora Penjaka u TIJESNIM PROSTRANSTVIMA. Ujedno se upoznavajući sa radom profesora Penjaka i o čemu ću dati svoj krati osvrt.

Činjenica da je Branko Penjak ulazeći u 82. godinu života napisao opsežni putopis kroz povijesnu beletristiku. Iznoseći znanstveno dokazane činjenice  o dolasku Hrvata na tlo današnje domovine.

Također meni posebno interesantne teme kao bivšem kriminalističkom službeniku i sadašnjem istraživaču skrivene povijesti za Hrvate. Jesu skrivene povijesti od strane komunističko jugoslavensko srpske i hrvatske ondašnje vlasti i intelektualaca. Kao i ondašnjih povjesničara. Zapravo jesu povijesne skrivene činjenice koje profesor iznosi u svojoj knjizi te tako čitatelja upoznaje sa pravim istinama.

ZANIMLJIVOSTI IZ KNJIGE

Tako u poglavlju V od 298. stranice počinje sa rasvjetljavanjem kobne tvorevine države SHS, gdje se vidi prava istina zbog čega je hrvatski narod tom tvorevinom bio nezadovoljan. Kroz poznate povijesne podatke unoseći u njih priče običnih ljudi imenujući ih imenom i prezimenom.

Profesor Penjak prenosi priču Livnjanina Ante Vujice, koji svojem sinu Stjepanu nakon što je odležao kaznu zatvora u Mostaru zbog grijeha govorenja protiv vlasti održao prodiku govoreći mu o vlastitim iskustvima. Navodeći mu što je pamtio o državama, u kojima su sudci zbog govorenja slobodno umnih misli ljude slali na robiju i u smrt. Naglasio je da je država moćna i u vremenu kada propada, kada ju narod ruši, ona opasno udara i ubija. Teško se mire sa promjenama oni koji gube vlast.

Temeljem Antinih i još nekih drugih kazivanja, a i temeljem onoga što su zapisivali povjesničari i političari. Može se reći kako se nije obraćala pažnja na Zaključke hrvatskog sabora od 29. listopada 1918. godine. Prihvaćen je jednoglasno zaključak o raskidu državnih veza s Ugarskom, odnosno Habsburškom monarhijom. Za novostvorenu državu su nepoželjni postali svi oni koji su težili osnivanju svojih nacionalnih država. Nepoželjna je postala i višestoljetna hrvatska domobranska vojska.

Poniženi su bili i solunski ratnici koji su željeli samo državu Srbiju. Za veliko srbe je bilo od velikog značaja proširenje Srbije u Vojvodini, prema Bugarskoj i izlazak na Jadransko more.

Dok su se neki hrvatski, slovenski i srpski političari u Beogradu častili i slavili ujedinjenje, petog prosinca je na Jelačićevom placu nenaoružani zagrebački domobranski mimohod dočekan žandarskom mitraljeskom paljbom. Ubijanje domobrana i hrvatskih mornara je izvršeno po naredbi žandarskog zapovjednika ANĐELINOVIĆA, djeda Zorana Pusića i Vesne Pusić. Ubijeno je petnaest, a ranjen znatan broj sudionika mimohoda.

ISPLANIRANI NAPADI NA PROFESORA BRANKA PENJAKA

Ima ona izreka da se pravda onaj tko je kriv. Ali ipak želim nešto napisati u svoje osobno ime no i ne u nepotrebnu obranu profesora Branka Penjaka, već samo da se zna prava istina.

Kao bivši kriminalistički službenik koji se je bavio istražnim radnjama i prikupljanju informacija o počiniteljima kaznenih djela i njihovim izvršenjima. Želim spomenuti da su profesora Penjaka raznim klevetama obeshrabrivali bivši partijski sekretari i kadrovici SKJ koji su se kasnije učlanili u HDZ i zauzeli vodeće pozicije.

Na radio Livnu objavljeni su demanti glede napisanih kleveta na “nekim portalima” protiv profesora Branka Penjaka.

Također meni kako kriminalističkom službeniku odmah je bilo jasno da se radilo o unaprijed isplaniranom napadu na profesora. Kako bi ga se upravo obeshrabrilo u iznošenju istina koje su navedene u knjizi TIJESNA PROSTRANSTVA, ali i njegova pisanja po mnogim portalima o povijesnim činjenicama iz skrivene povijesti za hrvate. Na vašu žalost uskoro izlazi i najavljena druga knjiga u kojoj će također biti opisane patnje hrvatskog naroda kroz povijest, kroz skrivenu povijest (kliknite na link i pogledajte video) koju pojedini kadrovici SKJ sada instalirani u vlast, nikako ne žele da se iznosi u javnost.

Tako sam se osobno uvjerio te kasnije utvrdio da je profesor Branko Penjak na radio Livnu demantirao klevete i laži. Iznoseći neoborive dokaze u mogućnosti svjedočenja više stotina učenika gdje je nazočio u predavanju od 1983. do 1986. godine u Livanjskoj školi i nikako nije mogao predavati u tom vremenskom periodu u Berlinu. Upravo u tom vremenskom periodu su ga drugovi pokušali kompromitirati, navodeći da je u tom vremenu “spornih događanja” bio predavač u Berlinu.

Autor teksta: Ivan Vohrić

Jedan odgovor o “BRANKO PENJAK”

  1. Sve napisano je nepobitna istina.U danšnjoj SLONODNOJ DRZAVI HRVATSKOJ,biti će RED,MIR,RAD i POŠTOVANJE,kad se na iduĆim IZBORIMA ” SKINU” S VLASTI,SKLONI PROMJENAMA BOJA KAPUTA,RADI ISOBNIH INTERESA.Bilo koja stranka na VLASTI,MANJE ĆE POTKRADATI VLASTITI NAROD,OD KOJIH SVAKI 3. ŽIVI U UVJETIMA ISPOD LJUSKOG DOSTOJANSTVA! Odlucno izađimo na ÌZBORE,i UPITAJMO SE:” M O Ž È LI OVAKO DALJE? NASTAVI LI SE I DALJE MASOVNO ISELJAVANJE,KOME ĆE OSTATI HRVATSKA? ZA KOGA,I ZA ŠTO SE JE DALO TOLIKO ŽIVOTA,AKO SE MIRIMO S OVIM SADAŠNJIM NAČINOM VLADAVINE?? HVALA,ŠTO STE PROČITALI,MOJ ISKRENI OSJEVĆAJ! POZDRAV IZ EVROPSKE DRŽAVE,U KOJOJ SE KOLEGICE I KOLEGE ZGRAŽAJU,ČITAJUĆI MOJE MJESEČNE PRIHODE,A OVDJE PLAĆAJU MOJE ZNANJE,A NE STRANAČKE POSLUŠNIČKE ULOGE.Toliko za sada od mene.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.